Alla inlägg under juli 2010

Av Yrsa - 15 juli 2010 23:23

Idag har mormor och morfar varit här och hälsat på. Kul när det kommer andra människor - blir ju lite less på matte och husse efter att ha varit med dem dag och natt i snart 2 veckor! Matte tycker jag mest har varit arg på mig idag - hon säger att jag är inne i en "testar-period" - bara för att jag inte hör vad hon säger och när vi ska göra lite konster så gör jag tvärtom. Så hon har mest gått omkring och varit sur på mig idag. Men då tänkte jag vara snäll och hjälpa henne att rensa häcken - men se det var ju inte bra det heller - jag ska inte ta färska kvistar - bara gamla och torra - men ni ser ju vad jag tar för kvistar - bäst jag sköter mig imorgon så matte blir lite gladare. /Yrsa


  

Jag som trodde att jag hjälpte till :(



Av Yrsa - 14 juli 2010 23:30

Här kommer dagens händelser:


  

Matte och husse hade kommit på att jag skulle badas med schampo (eller rättare sagt såpa) för jag luktar gammalt havsvatten. Mäh vad det är det för struntprat....


  

Det ville jag alls inte vara med om - så jag försökte krypa ur halsbandet.


  

Suck - de lyckades göra mig ren och belöning var att bada i havet med husse - som om det skulle ha hjälpt det där med såpa - jag luktar ju likadant igen.


  

Inför agilityn. Som vanligt blir alldelens galen och lyssnar inte när vi är framme. Därför tog matte, husse och Johan med mig ut i skogen för att jag skulle bli lite lugnare - haha men det  hjälpte inte.


  

Jag och Torsten har som vanligt svårt att hålla oss från varandra.


  

Här sitter jag och tränar på gungbrädan - den tyckte jag var lite obehaglig när den rörde sig - men annars var det som vanligt kul. Jag älskar att springa genom tunnlarna - matte hinner aldrig med. Sen gör jag någon sväng ut bland övriga hundar också.


Jag är skiträdd att jag inte ska få följa när matte och husse ska nån stans med bilen. Så fort bagageluckan är öppen så hoppar jag in och vill inte hoppa ut. Tänk om de skulle glömma ta med mig. Jag fick tränas lite idag på det - jag fick sitta i dörren till huset medan de packade bilen för stugan igen. Det gick ganska bra - jag smet bara en gång. Men jag tycker de är lite glömska så det är bäst jag är framme så jag får hänga med.




Av Yrsa - 12 juli 2010 22:17

Idag är dagens bilder endast i bilder - 27 grader varmt och skönt i vattnet.


  

Somliga målade - ser ni husse där borta i bild....


  

...medan andra sov.


  

Men matte och husse badade med mig sen för de blev jättevarma av att skrapa och måla - tur för mig.


  

Jag och matte torkar efter badet i solen.


  

Husse har ingen vidare koll på mig när vi är ute på promenad - kolla mina bruna ben (det du Nisse - du hade säkert varit brun på hela kroppen). Men det vara bra för sen var jag TVUNGEN att bada i havet efter promenaden.



Av Yrsa - 11 juli 2010 20:10

Jag gjorde det igen.... jag simmade mot Finland. Men den här gången gick inte matte in och blev sur - hon drog av sig kläderna och hämtade mig. Haha - nu fick jag henne att bada också. Jag kommer nog att börja blogga varannan dag eller nåt sånt - för det händer ju inte nåt speciellt på dagarna. Jag badar och jagar fiskar och idag var jag under vattnet så länge så husse ropade att jag måste upp med huvudet för att andas. Lite besök och mer bad. Idag har vi haft flera besök på stugan. Lars och Maria kom och hade med sig bullar, men inte fick jag några inte. Sen kom Janne och Ann förbi - de var på promenad och igår kväll var Håkan och Berit här och åt och vovven Nelly (ni vet den där pytte-lilla hunden) var också här och badade med mig (det var då jag stack - jag har insett att matte och husse är lite okoncentrerade på mig när de har folk på besök och det är då jag sticker mot Finland. Nu är det snart fotboll på tv och matte ska lägga sig och läsa - jag kanske sticker ut på en simtur - vem vet? /Yrsa


  

Besök av bästa farbror och faster - vi hade ganska varmt på bryggan som ni ser.


  

Jakt på fiskarna - jag kan stå med huvudet så där ner mot vattnet i timmar.

Av Yrsa - 10 juli 2010 12:47

Igår for vi till stan på eftermiddagen. Men innan dess gjorde jag det igen..... jag försökte simma till Finland. Matte blir galen på mig när jag bara simmar iväg och inte bryr mig ett dugg att hon ropar - jag bara simmar och simmar. Hon blev arg så hon gick bara in i stugan. Husse är smartare han började kasta pinnar i vattnet och då vände jag - för det var ju kul. Hur kul är det att komma till en sur matte? En golfrunda gick vi sedan - i regn och rusk - jag var blöt hela kvällen igår och har nästan inte torkat ännu. Familjen (alla utom jag) drog sedan ner på stan för att käka grillbuffé, det var otroligt varmt ute hela kvällen. En kvällspromenad blev det sen - även i stan har vi en vacker solnedgång. Men det bästa var i morse. Jag hade fått ett paket av MIN Nisse. Jag har hållt på med den i över en timma. Det var en godiskub, och inte bara godis inne i kuben utan man kunde äta upp hela kuben också. Wow - det är det bästa jag någonsin har fått. Sen drack jag 1 liter vatten eller 2. Nu ska jag vila en stund och framför allt käkarna - kanske blir det stugan igen sedan.


  

Kamning av vackra jag på stugan.


  

På restaurang (utan mig) Björn och Johan.


  

Jens, matte och husse (utan mig) (fattar ni att jag är lite sur).


  

Husse ger mig Nisses present - har inte riktigt fattat än vad det är.....


  

Men jag drog ut den på gården så jag skulle få vara ifred.


  

Här höll jag på i nån timme - jag tror Nisse äter upp den snabbare.


  

Solnedgång i stan - inte dumt det heller.



Av Yrsa - 8 juli 2010 19:13

Vi vaknade till en rätt så härlig dag - solen lyste och det var +19 grader. Det var lite blåsigt på havet så vi satt mest i läan på altanen. Mormor och morfar har varit här idag och solat och mått gott. De hade med sig lunch och fika - härligt tyckte matte. Sen kom han, min efterlängtade husse. Äntligen - nu har han också semester. En långpromenad och sen ett bad och nu så snarkar jag in snart. Jag har ju inte tid att sova på dagarna, måste ju kolla båtar och fåglar och folk som går förbi på vägen. Men nu när husse har kommit kan jag sova lugnt, slipper ju vakta matte hela tiden då. /Yrsa


  

Fåglar måste jag kolla på hela dagarna.


  

Var med mormor en stund på bryggan.


  

Morfar somnade - fast han påstod att han inte sov. Fast vi har bildbevis.


  

Om ni undrar vad mormor gör här så solar hon ryggen haha.


  

Matte sent sent i natt.


  

Återigen.... vi kan inte sluta ta bilder på vår natthimmel.





Av Yrsa - 7 juli 2010 23:06

Imorse vaknade vi med regn - va? vi trodde det skulle vara fint. När mattes kompis hade farit hem så la sig matte och läste och jag sov - men efter nån timme så var det sol och fint igen - då blev det bad och solning och en liten promenad. Sen drog vi in till stan och köpte en present åt Moncho som blir 1 år idag - HIPP HIPP HURRA!!!!


Dags för agility blev det ikväll och matte blev sur på mig. Jag var fullständigt okoncentrerad, drog iväg och jagade en liten liten pytte-liten vovve och hon blev jätterädd för mig. Sen drog jag och skällde och höll på. Matte blev skit-sur och satte sig på en bänk med mig - hon fick snart sällskap av Torstens matte som var skitsur på honom. Jag tror våra mattar ska gå kurs och lära sig hantera sina humör, istället för att vi ska gå kurs. Nåja agility banan gick rätt så bra, fast jag har alldelens för hög fart när jag ska balansera - jag vet ju att det ligger godis där framme när jag är klar.


Nu är jag och matte tillbaka till stugan och lugnet, matte säger att det blir husse som får gå med mig på agility-kursen nästa vecka. Hoppas han vill det!!


Jag lovade ju igår att lägga in en bild från den vackra sommarnatten - den kommer här nedan men först....


  

...en bild på födelsedagsbarnen själv - gull-Moncho.


  

Det är så vackert så man kan faktiskt inte gå och lägga sig på natten.

Av Yrsa - 7 juli 2010 00:35

Haha - jag drog alltså inte ut EN MATTE ur sovrummet - utan en MATTA - freudiansk felsägning!!!!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards