Alla inlägg under januari 2009

Av Yrsa - 15 januari 2009 23:52

..... blev stressig. Matte fick äntligen samtal från ett av de inblandade flygbolagen angående lillhusse bagage. Tack SAS sa hon - er kan jag nog flyga mer fler gånger - hon var snällare på rösten nu för där fick hon i alla fall hjälp med vad lillhusse ska göra. Då var det bara ett flygbolag kvar som vi är arga på.... men matte satt så länge i telefonen så jag blev less och gick och la mig men helt plötsligt väckte hon mig och såg jättestressad ut hon var försenad till frissan (som föresten är Torstens matte). Jag gick lugnt upp och kissade på "puffen". In i bilen - ut ur bilen - bajsade utanför Jockes port (Jocke är lillmatte Ullis pojkvän) han skulle ta hand om mig när matte var hos frissan. Ni må tro att jag busade, busade och busade, och kissade i köket och hallen. Det tyckte jag var bra gjort av mig jag undvek trägolvet i vardagsrummet?!?! Sen bet jag och klapprade med mina tänder hela tiden. Till slut var jag såååå himla trött så jag somnade - just när matte kom. Jag orkade inte ens resa mig så då väckte hon mig igen. Aldrig får man sova när man vill! Matte grymtade något om att du inte förstår Yrsa att man ska sköta sig när man är borta så man får komma tillbaka igen. Men jag tror inte hon fattar att jag och Jocke (och Ulrica när hon kom) hade jätteroligt. Lägger in en bild på mina "barnvakter.

Av Yrsa - 15 januari 2009 12:11

Idag är det -18 grader och jag och matte har just kommit in efter en skogspromenad. Det var kallt men jag sprang så jag skulle hålla värmen. Solen sken (det är första gången jag ser det sen jag flyttade hit??). Det kom en stor schäfer i skogen och han jagade mig så då skrek jag - jag försökte komma till matte hela tiden men han bara jagade mig. Det var skönt när jag äntligen nådde fram till matte och kröp upp hos henne. Då var jag inte rädd. Den där schäfern han lyssnade inte alls på vad hans matte sa - han kanske hade vax i öronen? Öronrens!! Matte har varit arg på morgonen - nej nej inte på mig men på flygbolag. Jag tror att hon satt och ringde i 2 timmar för att försöka få något besked om hur mycket pengar lillhusse kan få ut för att köpa kläder för. Svaret blev "han kan väl köpa det nödvändigaste just nu". JUST NU - ska han alltså gå ut och köpa ett par kalsonger varje dag tills väskan kommer tillbaka (om den alls gör det)! Han borde väl kunna få en summa att handla för, jag tror aldrig jag har hört matte låta så arg - inte ens på mig....... j-vla flygbolag hörde jag att hon sa. Jag ska aldrig mer resa med dem sa hon också!!! Och då bestämde jag mig att det ska inte jag heller. Jag lägger in en bild på hur jag tror Jens ser ut när bagaget ALDRIG kommer.

Av Yrsa - 14 januari 2009 19:31

Idag har jag varit hos mormor och morfar hela dagen. Matte har varit och kört kanin till veterinär och hämtat.... och.... sen kom hon på att kaninen (som varit nedsövd för slipning av tänderna) kanske inte kunde vara ute i minus 14 grader. Och det kunde han inte heller. Han hade varit nedsövd och visste inte vad som var bak och fram och höger och vänster. Matte hjälpte lillmatte Ulrica fixa boende i garaget i stället. Sen for matte och husse med mig till veterinären jag skulle få 12 veckors sprutan. Oj vad det var spännande. Massor med hundar som var lika gamla som jag. Jag hade jättekul. Sen förstod jag aldrig att jag fick en spruta för just då gav veterinären mig en massa godis som jag höll på att äta. När jag kom ut därifrån mötte jag en vovve som jag var absolut säker på vår min syster - vi såg likadana ut.... men det var det inte. Men hon var kul i alla fall. Jag känner mig rätt så stolt när husse sa att jag var från Bromölla. Det är inte många golden som är det i Piteå!!! En sak som jag kan berätta är att jag älskar att åka bil. Jag försökte hoppa in själv idag men det gick inte alls bra. Nu ska jag gå och ta mig en lite sov-stund (tror matte i alla fall). Jag tror hon väl lägga upp benen på soffbordet ett tag....

Av Yrsa - 13 januari 2009 23:42

....jag hade försvunnit när jag flög upp till Piteå. Ni vet mattes son J som har flyttat till USA. Han har varit där snart i en vecka och inte fått sitt bagage än. Det är väl konstigt! Tänk om det hade hänt mig när jag flög upp till norr.... huvaligen jag tycker det känns jätteläbbigt. Lillhusse J har inga pengar att köpa nya kläder för heller för alla pengar som han hade med sig skulle gå till hyra, studier och mat.... jag undrar hur flygbolagen tänker - först måste han köpa grejor - sen få pengarna.... och det var ju inte lite grejor han hade heller för han ska ju vara där i 6 månader, väskan vägde jättemycket de satte en stor orange lapp på den så att alla skulle se "här kommer jättetungt bagage". Kanske var det så tungt att det for genom golvet i flygplanet. Usch jag tror inte jag ska flyga något mer - det verkar ju enkelt att försvinna. Sov gott alla! Imorgon är en ny härlig dag!

Av Yrsa - 13 januari 2009 09:30

Ulrica på besök. Hon lär mig sitta vackert, vacker tass och BUS. Jag älskar att bita i hennes hår - hon skriker så högt då och det är roligt. I går hade vi ett riktigt bus-il. Hennes grejor hon har i öronen är inte så dumma de heller. Idag ska matte få jobb-främmande - hmm - då kommer hon inte att ha tid med mig. Men nu ropar hon att vi ska gå på promenad i skogen. Härligt!! Vi hörs!

Av Yrsa - 12 januari 2009 14:09

Idag har matte provat lämna mig ensam och det gick jättebra, det var inte så länge men när hon försvann gick jag och la mig, sen när jag vaknade så pep jag några gånger men ingen kom så då började jag leka istället. Sen har jag varit ute och lekt på gården jättelänge. Jag hade inte tid att kissa för blåbärsriset hade ju tinat fram. Det var mycket att lukta på och äta på.

Av Yrsa - 12 januari 2009 09:02

Igår kväll var matte och jag på kvällspromenad med Torsten och hans matte. Det gick inte så bra att ha oss i koppel för vi ville bara busa. Så mattorna (heter det så när det är fler, det lät roligt) släppte lös oss. Vi var så upptagna med att busa och när vi tittade upp så fanns ingen matte där. Torsten och jag stod och tittade och Torsten började springa framåt men jag bestämde mig för att gå hem igen... men helt plötsligt var min matte där så till slut gick jag till henne ändå. Jag berättare ibland om mina företrädare i den här familjen, Akita och Tress, jag lägger in en bild på dem så får ni se hur de ser ut. Hmm Tress verkar ha varit en stor bjässe men matte säger att han var nog den snällaste hund hon har träffat men busig.... låter ju som jag???

Av Yrsa - 11 januari 2009 14:23

Idag skulle jag äntligen få se vår stuga. Det skulle vara hav och lugnt och stilla. Men inte såg jag något hav bara snö och is. Men det var roligt att vara där. Jag utforskade området och tror att det kommer att bli roligt att vara där. Bryggan verkar vara en spännande plats. Det ska bli roligt när det blir lite hav också. Lugnt och stilla var det, mycket snö men inne i stugan var det kallt. Jag hittade i alla fall en massa leksaker som mina företrädare Tress och Akita har haft så dom drog jag ut på golvet och lattjade med en stund.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards